utorok 28. januára 2014

Sláva a paráda v záhradke

Slávnostné otvorenie "farmy", resp. zeleninovej záhrady. Vpravo Fred Swaniker, zakladateľ a CEO akadémie.
Študentská spoločnosť Agrinovation, ktorej som kouč, sa od začiatku roka snažila založiť zeleninovú záhradu. Jej súčasťou je plán recyklácie odpadkov z kuchyne a premena okolia "strelnice" na pole. Po niekoľkých mesiacoch sme sa všetci dočkali jej slávnostného otvorenia. Bola to samozrejme udalosť s prestrihnutím pásky, davmi ľudí, pultom s produktmi a aj nadšenia ľudí pre to, čo sa na škole dá urobiť. Zaujímavé je v tomto smere Fredovo pozorovanie, že záhradku sa snažilo vybudovať už niekoľko tímov, ale až teraz sa to podarilo. Čo je asi úspech .

Baklažán, bazalka, čili paprika, no nekúpili by ste? Vpravo dole pohľad na kus záhrady.
Práce v záhrade vraj bol dostatok a započul som, že polievať rastlinky o šiestej ráno každý deň je náročné. Žiaľ, nie všade poobede pravidelne prší ako na rovníku. Ale aktuálne sa môžeme tešiť z dvoch vecí. Na účte spoločnosti už budeme mať viac než 100 randov (6.62E) a môžeme ešte očakávať druhú a možno aj tretiu úrodu. K tomu prvému asi toľko, že to iba potvrdzuje skutočnosť, že poľnohospodárstvo si vyžaduje veľký počiatočný kapitál a výnosy sú nejasné.

Tím Agrinovation so svojim konzultantom z minulého roka. Zľava Fernando (Madagaskar), Laetitia (Keňa), Memory (Zambia), ?, Abi (USA), Aken (Južný Sudán)

Zdá sa, že Josh (v strede) je skeptický ohľadom rentabilnosti farmy v budúcnosti vo svete meniacej sa klímy. Zľava: Ryan, Fred, Josh, Veda, Kate a Noli.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára