sobota 5. októbra 2013

Neľútostné boje


Ako je známe, Afrika je miestom ľútych vojen, bitiek, nepokojov a občianskych vojen. Tie sa ostatnému svetu vyhýbajú. Príčinou iste bude to, že civilizácia tam pokročila ďalej. Keďže ALA si kladie za cieľ podporiť zdravé povedomie o kontinente, nebráni sa, ba priam podporuje rôzne súťažné až násilné aktivity. Minulý týždeň sa konala akcia Battle of the Back of the Factory, po našom čosi ako vojna o zadnú časť továrne.

Exkurz
Slovenčina je trochu podivný jazyk. Slovo "battle" najskôr nemá dôveryhodný slovenský ekvivalent. Vezmite si takú bitku pri Rozhanovciach. Vraj dôležitá historická udalosť, no keď ju spomeniete trebárs v Ilave, prvá asociácia bude s krčmovou šarvátkou. Bitka má totiž nanešťastie aj úplne banálny význam menšej ruvačky či nakladačky...

V továrni sa hral ping-pong, stolný futbal a požieralo jedlo na čas. Všetko z toho sú očividne barbarské činnosti hodné zaostalých končín, kde ani šakaly nechcú spávať. Dnes večer nás čakajú ďalšie nevyspytateľné disciplíny, pri ktorých pôjde o česť, reputáciu a možno aj hnáty. Zatiaľ nám nechcú povedať, čo sa má diať. Sumárne to patrí do cyklu Súboj o sekeru (Battle of the Axe). V minulosti bolo údajne treba tlačiť auto po ceste okolo campusu na čas. Ale kto by tomu už veril, veď v Afrike autá nemajú. A ak aj áno, tak musia patriť cestovateľom. Možno bude treba preniesť byvola a stratiť čo najmenej spolubojovníkov.

Ostáva dúfať, že straty na mojej chodbe nebudú priveľké.

1 komentár: