nedeľa 1. septembra 2013

Ligot a základy

V piatok večer sa konalo odovzdávanie cien Anzisha. Projekt má podporiť iniciatívy na zlepšenie života v Afrike mladými ľuďmi, ktoré sú zároveň finančne samonosné. Či už je to malá firma, vytvárajúca pracovné miesta, alebo dobrovoľnícka iniciatíva, budujúca extraktory bioplynu pre obyvateľov na vidieku v Rwande. Je pozoruhodné, že zakladateľom (silné personálne prepojenie na ALA) sa podarilo zabezpečiť silného partnera, a tým aj získať dostatok zdrojov na celý projekt. 
Z mojho pohľadu je však zaujímavejšie situačné nastavenie. Ceny sa odovzdávali vo World Trade Center Johannesburg, presnejšie v konferenčnej miestnosti na 20. poschodí mrakodrapu, nachádzajúceho sa vo finančnom centre mesta. Kamery, obrazovky a slávnostné reči  nič z tohoto nechýbalo. Ako hosť vystúpil Tunde Kehinde  zakladateľ online firmy Jumia. Celá táto paráda mala za cieľ finalistom ukázať, že o ich prácu je autentický záujem. Finančná odmena bola už (určite lákavým) kusom marcipánu.

Súčasťou meetingu v piatok ráno bolo aj TED video s Ritou Pierson. Akiste sa dá tvrdiť, že je štýlovo over-the-top, príliš patetické. Nedá sa však hádať o tom, že by malo byť pustené prvákom na pedagogickej fakulte. Tí, čo by nesúhlasili zásadne, by rovno mohli dostať prihlášku na inú školu. Rád si v komentároch prečítam, kto vás niečo poriadne naučil a vy ste ho/ju nebrali ako človeka.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára