nedeľa 16. marca 2014

Čokoládový zombik


Príbuzný čokoládového zombika. (http://scoobydoo.wikia.com)
Čokoládový zombik  – slovenčina údajne uznáva výrazy „tá zombia“, aj tá „zombie“ (čítaj zombi) ale „zombik“ je v tomto kontexte jednako priliehavejší – je veľmi zvláštny druh nemŕtveho, po slovensky undead-a (čít. „unded“, prízvuk na prvej slabike a tvrdé „d“). Vznikne napríklad poliatím obete kakaovou, alebo čokoládovou polevou. Proces premeny je temer okamžitý. Obeť, už zombik, si najprv vytrie oči a potom sa pomalým rozvážnym krokom vydá k najbližšiemu ľudskému nešťastníkovi, ideálne jeho pôvodcovi. Cieľom zombika nie je nič iné než ľudí objímať. Toto je na zombika samozrejme dosť neintuitívne správanie, ale použitie čokolády v zaklínadle je tiež heterodoxné, a tak výsledok nie je až tak nepochopiteľný.

Čokoládový zombik je nezastaviteľný a zvlášť v interiéri dosť nebezpečný. Jeho tvorca nad ním nemá akúkoľvek kontrolu, skôr naopak – zombik neomylne vie, kto tvorcom bol a bude ho hľadať a prenasledovať až do konca svojich síl. Je dokonca možné, že pokiaľ sa na pri jeho vzniku použilo excesívne množstvo materiálu, tak niekoľko prvých obetí tiež pretvorí na čokoládových zombikov.   

Znalci sa nazdávajú, že najpríbuznejšou bytosťou čokoládového zombika je vodný zombik. Proces tvorby aj správanie vytvoreného undead-a sú do istej miery podobné, no za slnečného a teplého počasia sa vodný zombik časom vráti do ľudskej podoby. Čokoládový zombik je voči solárnej premene imúnny, čo ho činí akiste nebezpečnejším.

1 komentár:

  1. Čo ste preboha stvárali cez víkend? A budú aj fotky čokozombíka?

    OdpovedaťOdstrániť